Передплата 2024 ВЗ

Поліцейські перервали сесію міськради Кривого Рогу, щоб вручити підозру місцевому депутату

  • 27.07.2016, 18:07
  • 949

У Кривому Розі поліцейські прийшли на сесію міської ради, щоб вручити підозру місцевому депутату від «Сили людей» Юлію Морозову за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, яке спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження).

Щоб поліцейські могли вручити підозру, головуючий Юрій Вілкул перервав хід пленарного засідання, інформує місцеве видання 0564.ua.

Зачитавши законодавчі норми і проінформувавши про підстави вручення повідомлення про підозру, поліцейські піднялися в зал до депутата Морозова.

В свою чергу, Морозов відмовився отримати повідомлення про підозру та заявив, що не був учасником жодного ДТП.

«Я не був учасником ніякого ДТП, ніяку бабусю не збивав. Коли я сидів у батьків, приїхала поліція і повідомила мені, що, нібито, я когось на дорозі «підрізав» через що у маршрутці хтось впав і травмувався. Влаштовувати такий спектакль без адвоката - це цирк. У мене совість чиста. Я готовий до всіх процесуальних дій, але у правовому полі», - заявив Морозов.

Після цього співробітник поліції також виступив з трибуни і заявив, що від моменту отримання повідомлення про підозру депутат Морозов одержує статус підозрюваного.

Другий поліцейський спробував вручити повідомлення або скласти акт про неможливість його вручення.

Видання зазначає, що деякі депутати підійшли до Морозова і спробували поговорити з поліцейськими. Частина депутатів та присутні на сесії активісти почали скандувати поліції «Ганьба!», вимагати заарештувати Вілкула, Удода та Касимову, кричати «Сепаратиста за грати!».

За пропозицією депутата Немченка його колеги від Блоку Петра Порошенка, Сили людей, «Самопомочі» та «Укропу» заблокували трибуну і викликали у зал поліцію.

Зазначимо, що Морозова обвинувачують у тому, що 8 грудня 2015 року він на своїй машині підрізав маршрутку. Водій маршрутки застосував екстрене гальмування, внаслідок чого 84-річна жінка впала, зламала стегно і через це стала інвалідом.

Схожі новини