Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підозру в знищенні зброї "чорної сотні" Беркута оголошено лідеру організації "Ніхто крім нас"

  • 27.07.2016, 14:45
  • 1 065

Голова організації воїнів-афганців «Ніхто крім нас» Олександр Ковальов є підозрюваним у знищенні зброї, якою Беркут розстрілював активістів Євромайдану в Києві.

Про це в ефірі телеканалу 112-Україна повідомив один з його прихильників Юрій Слинявчук.

"Так, дійсно, підозру пред'явлено Ковальову Олександру Івановичу", - заявив він.

При цьому активіст зазначив, що "на той час допомагали Беркуту виїхати з України всі, хто тільки міг".

"І народні депутати, і афганці вивозили",- додав він.

Раніше керівник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що одному з керівників громадської організації Ніхто крім насповідомлено про підозру, однак його прізвища в інтересах слідства не назвав.

За його словами, ця людина підозрюється в організації вивезення Беркута з Києва та знищення зброї.

У свою чергу депутат БПП Володимир Ар'єв опублікував у себе в Facebook фото підозрюваних у виводі "чорної сотні" Беркута з Києва та знищенні зброї.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що так звану "Чорну сотню" (деяких співробітників Беркута), яка розстріляла Євромайдан, з Києва вивів чоловік, який був у лавах майданівців.

До цього Служба безпеки України (СБУ) виявила схованку зі зброєю, з якої стріляли на Майдані, в Голосіївському районі Києва. Повідомлялося, що виявлено фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї. За результатами проведеної експертизи СБУ ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.

Екс-співробітників Беркута звинувачують у розстрілі 39 учасників масових протестів на Майдані та вул. Інститутській 20 лютого 2014 року.

Схожі новини