Передплата 2024 ВЗ

Гройсман запросив арабських інвесторів на аукціон з продажу ОПЗ

  • 27.07.2016, 11:25
  • 732

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у вівторок зустрівся з керівниками дипломатичних установ арабських країн, акредитованих в Києві.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Метою зустрічі було обговорення нагальних питань порядку денного двосторонньої взаємодії, а також погодження перспективних проектів у співпраці України з державами регіону", - йдеться у повідомленні.

Відкриваючи зустріч, Гройсман зазначив, що "це перша зустріч керівника українського уряду з послами всіх арабських країн, представлених в Україні. Це добра нагода обговорити наші двосторонні стосунки, погодити плани щодо поглиблення наших взаємовідносин".

Глава уряду зауважив, що в Україні та арабських країнах є багато можливостей для розвитку як двосторонньої, так і регіональної взаємодії, зокрема у сферах енергетики, освіти, сільського господарства, ІТ-технологій та інфраструктури.

"У нас багато сфер для поглиблення нашої співпраці, і я б хотів, аби ми максимально використали можливості, які у нас є", - заявив Гройсман.

Прем’єр-міністр поінформував про кроки уряду заради відновлення економічного зростання, створення сприятливого бізнес-клімату та розвитку національної економіки. Зокрема, про практичні заходи з дерегуляції, приватизації державних підприємств, реформи української митниці, утворення при Прем’єр-міністрі Офісу супроводження інвестицій.

Глава уряду висловився за створення постійно діючого механізму взаємодії з арабськими країнами, який дав би можливість аналізувати та в оперативному порядку вирішувати першочергові питання порядку денного.

"Ми зацікавлені у поглибленні нашої співпраці, у тому, щоб знайти реальні механізми взаємодії. Моя мета полягає в тому, щоби наш робочий діалог був постійний", - зауважив Гройсман.

Прем’єр-міністр підтримав пропозицію керівників дипломатичних представництв щодо підготовки і проведення українсько-арабського економічного форуму, покликаного сприяти активізації торговельного співробітництва та залученню арабських ділових кіл до процесу приватизації державних підприємств в Україні.

У цьому контексті Гройсман запросив представників арабських країн взяти участь у повторному аукціоні з приватизації ПАТ "Одеський припортовий завод". "Для нас це важливо. Ми хочемо публічну, відкриту приватизацію для України", - зазначив глава уряду. У свою чергу співрозмовники засвідчили зацікавленість арабських бізнесменів здійснювати інвестиції в Україну.

Керівники дипломатичних представництв арабських країн, відзначаючи великий потенціал взаємодії з Україною, зокрема у торговельно-економічній сфері, високо оцінили зусилля уряду України у проведенні реформ та необхідних змін у різних сферах.

Учасники зустрічі досягли домовленостей стосовно врегулювання успадкованих з минулого окремих проблемних питань взаємодії України та арабських країн, зокрема у сферах освіти, візового режиму, оподаткування дипломатичних місій.

У зустрічі взяли участь керівники дипломатичних представництв Саудівської Аравії, Республіки Ірак, Королівства Марокко, Республіки Судан, Лівії, Алжирської Народної Демократичної Республіки, Держави Кувейт, Катару, Об’єднаних Арабських Еміратів, Арабської Республіки Єгипет, Палестини.