Передплата 2024 «Добрий господар»

Ситник: "Прокурор АТО Кулик не зміг пояснити походження своїх мільйонних активів"

  • 26.07.2016, 17:10
  • 1 050

Глава НАБ підкреслив, що антикорупційні органи почали розслідування незаконного збагачення прокурора АТО задовго до того, як він був включений в групу прокурорів у «справі Курченка».

Антикорупційні органи почули багато закидів на свою адресу від прокурора АТО Костянтина Кулика, але не отримали логічного пояснення походження його мільйонних активів. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Ситник в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» підкреслив, що антикорупційні органи почали розслідування незаконного збагачення прокурора АТО задовго до того, як він був включений в групу прокурорів у «справі Курченка».

За словами директора НАБУ, Кулик і ще 12 осіб були включені в групу прокурорів у «справі Курченка» 27 травня 2016 року — через чотири дні після направлення до Генеральної прокуратури повідомлення про підозру Кулику.

«Із боку Кулика ми почули багато докорів у бік НАБУ і САП, однак не почули жодного логічного пояснення факту придбання активів на суму майже 3 млн грн — і це тільки за період з квітня по грудень 2015 року», — повідомив Ситник.

Нагадаємо, 13 липня Апеляційний суд Києва поновив Кулика, який підозрюється у незаконному збагаченні, на посаді.

Також нагадаємо, Антикорупційне бюро від грудня 2015 року проводить досудове розслідування за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Попередня правова кваліфікація кримінальних правопорушень — ч.2 ст.368-2 КК України. Провадження відкрили за фактом придбання Куликом дорогої нерухомості під час його роботи у військовій прокуратурі. 29 червня Кулику офіційно повідомили про підозру, суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, його відсторонили від посади. Також Солом'янський райсуд м. Києва заарештував два автомобілі, три квартири і кілька банківських рахунків Кулика.

Джеерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень