Передплата 2024 «Добрий господар»

Організатор "Еліта-центру" утік з-під домашнього арешту

  • 26.07.2016, 16:59
  • 958

Організатор оборудки з "Еліта-центром" Олександр Шахов (Волконський) утік з-під домашнього арешту.

Як повідомляється у сюжеті ТСН, Шахов не з'явився на чергове засідання суду, а у його квартирі знайшли тільки електронний браслет з руки підсудного.

"Браслет знаходиться у квартирі, а Шахова, обвинуваченого, немає. У зв'язку з цим суд, діючи у межах повноважень, прийняв рішення оголосити його у розшук", - зазначаив голова Подільського райсуду Києва Василь Бородій.

Суддя зобов'язав прокуратуру знайти Шахова (Волконського) і доправити до суду.

Утім, як зазначив адвокат потерпілих Артем Середа, навіть коли Шахова знайдуть, суд не зможе його повторно заарештувати. Це пов'язано з дією "закона Савченко". Адже Волконський провів в ув'язненні вісім років, проте вирок йому так і не ухвалили. А за "законом Савченко" день, проведений під вартою до ухвалення вироку, зараховується як два дні основного покарання. Тож Волконський вийшов із в'язниці навесні 2016 року. Йому призначили заставу і носіння електронного браслета.

Нагадаємо, за інформацією ГПУ, в період з вересня 2004 по лютий 2006 року Шахов (Волконський) організував збір грошей від громадян під приводом інвестування в будівництво житлових будинків на земельних ділянках у Києві. Отримані від 1693 інвесторів кошти в сумі понад 383 млн грн зловмисники привласнили. Унаслідок оборудки постраждали 1760 осіб.

Волконського затримали 2007 року у Швейцарії, а у жовтні 2008-го экстрадували в Україну. Йому інкримінують кілька статей, у том числі шахрайство в особливо великих розмірах, за яким йому загрожувало до 15 років ув'язнення.

Схожі новини