Передплата 2024 ВЗ

Корупційний скандал навколо ЧС-2006. Екс-президента Німецького футбольного союзу відсторонили від усіх посад

  • 26.07.2016, 16:18
  • 843

Футбольний функціонер назвав рішення «неадекватним і надмірним» і заявив про намір юридично опротестувати застосовані до нього санкції.

Колишній президент Німецького футбольного союзу (DFB) Вольфганг Нірсбах (Wolfgang Niersbach) на рік відсторонений від усіх займаних в футболі посад у зв'язку з корупційним скандалом навколо передачі Німеччині права проведення чемпіонату світу 2006 року. Таке рішення прийняла в понеділок, 25 липня, комісія з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА). Покарання вступає в силу негайно, повідомили в штаб-квартирі організації в Цюріху.

Сам Нірсбах заявив агентству спортивної інформації SID, що рішення ФІФА його «глибоко зачепило». За словами екс-глави DFB, він «визнав свою помилку і ще раз розкаявся» у тому, що із запізненням повідомив про «небезпечний потік платежів між оргкомітетом чемпіонату світу і ФІФА в 2005 році». Футбольний функціонер назвав рішення «неадекватним і надмірним» і заявив про намір юридично опротестувати застосовані до нього санкції.

У зв'язку з вердиктом комісії з етики Нірсбах покине свою посаду як у виконавчому комітеті Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), так і в Раді ФІФА. У листопаді 2015 року він пішов у відставку з поста президента DFB через корупційний скандал навколо ЧС-2006. Трохи раніше Нірсбах не зміг пояснити комісії, що проводила розслідування, навіщо німецька сторона заплатила ФІФА 6,7 млн ​​євро.

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини