Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Росії намагалися вивезти колекцію банкнот та старовинні книги

  • 26.07.2016, 15:48
  • 914

Колекцію старовинних грошових знаків виявили учора в пункті пропуску «Бачівськ» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці. 

Про це повідомляють на офіційному сайті відомства.

«Під час здійснення поглибленого огляду автомобіля Mitsubishi, який прямував на виїзд з України працівники пункту пропуску в коробці серед речей знайшли старовинні банкноти часів Російської імперії 1898 року - 1917 років», - йдеться в повідомлені.

Власницею виявилась громадянка Росії. Наразі виявлені банкноти вилучені працівниками митниці встановленим порядком.

Водночас у відомстві зазначають, що ще дві старовинні монети часів царської Росії 1816 та 1910 років прикордонники та працівники митниці виявили в пункті пропуску «Катеринівка», що теж на Сумщині.

«Монети, які громадянка Росії намагалась перемістити через державний кордон оглядова група знайшла в багажному відділенні автомобіля Opel, під час здійснення поглибленої перевірки транспортного засобу», - повідомляють прикордонники.

Як зазначається у повідомленні, нещодавно прикордонники Сумського загону та працівники митниці виявили в пункті пропуску «Бачівськ» дві старовинні книги 1866 року видавництва. Під час перевірки мікроавтобусу Volkswagen, яким виїжджала до Росії громадянка України, правоохоронці в багажному відділенні виявили старовинні книги релігійного змісту - «Преподобнаго отца нашего аввы Дорофея душеполезныя поученія и посланія» (1866 року видавництва) та «Священноє Євангеліє». Наразі вилучені книги передали для проведення експертизи на предмет культурної чи історичної цінності.

Схожі новини