Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МЗС України: "Кремлівські куратори обрали шлях подальшої ескалації конфлікту"

  • 26.07.2016, 10:06
  • 1 054

Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне різким загостренням безпекової ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Лише протягом 22-24 липня бойовики за підтримки Російської Федерації 189 разів обстрілювали позиції Збройних Сил України. При цьому продовжує демонстративно і зухвало використовуватися озброєння, яке давно мало бути відведене від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями", - йдеться у заяві МЗС.

Зазначено, що теза про начебто "внутрішньоукраїнський" характер конфлікту на Донбасі, "яку офіційна Москва активно намагається нав’язати світовому співтовариству, є лише спробою Російської Федерації у будь-який спосіб відвернути увагу від своєї справжньої ролі як організатора, безпосереднього учасника і сторони цього конфлікту".

"Така риторика Кремля підтверджується позицією делегації РФ на переговорах у Мінську, де вона намагається виконувати роль стороннього спостерігача та адвоката незаконних збройних формувань окремих районів Донбасу замість того, щоб змусити їх повною мірою виконувати Мінські домовленості", - наголошується у заяві.

МЗС відзначає, що "подібну поведінку Росія демонструє також стосовно домовленостей у "Нормандському форматі", відмовляючись від їхнього виконання або свідомо намагаючись викривити їхній зміст".

Зокрема, це стосується рамкових принципів розведення сил вздовж лінії розмежування, які було узгоджено військовими радниками цього формату 15-16 червня 2016 року.

"Змушені констатувати, що ватажки бойовиків у Донецьку і Луганську та їхні кремлівські куратори свідомо обрали шлях подальшої ескалації конфлікту замість його мирного врегулювання шляхом послідовної імплементації Мінських домовленостей", - наголосили у МЗС України.

Схожі новини