Передплата 2024 ВЗ

Бубка вимагає покарати всіх росіян, замішаних у допінгових скандалах

  • 26.07.2016, 08:29
  • 1 163

Президент НОК Сергій Бубка вважає, що російським спортсмена немає чого робити на Олімпіаді, якщо вони не доведуть свою "чистоту"

Про це повідомляється на сайті Національного Олімпійського Комітету України.

"Я неодноразово висловлював свою принципову позицію і під час обговорення наполягав на дуже жорсткому покаранні спортсменів, тренерів, чиновників, антуражу, які винні в порушеннях антидопінгових правил", - зазначив Бубка.

Він повідомив, що МОК не задовольняє заявку російських спортсменів на участь в Олімпійських іграх, якщо вони не доведуть свою "чистоту". Участь "чистих" спортсменів може бути виключно і лише за умови виконання чітких та детальних вимог.

Бубка підкреслив, що до уваги можуть братись тільки достовірні і адекватні міжнародні допінг-тести. Результати допінг-тестів, що проводились на території Росії не враховуються.

"Жоден російський спортсмен, якого хоча б один раз викривали у вживанні допінгу, навіть якщо цей спортсмен вже відбув покарання, не може бути допущений на Ігри Олімпіади 2016 року", - додав президент НОК.

Додатково, після надходження, підтвердженої міжнародною федерацією, заявки в МОК, вказана заявка буде передана на розгляд незалежного експерта Спортивного арбітражного суду, який має підтвердити достовірність доказів чистоти кожного конкретного спортсмена.

Схожі новини