Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко дозволив збільшити штрафи для п'яних водіїв

  • 25.07.2016, 14:07
  • 916

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

Відповідний закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції" очільник держави підписав сьогодні, повідомляє прес-центр президента, передає Еспресо.

Під час цього були присутні керівник Нацполіції Хатія Деканоідзе та її заступник, очільник Патрульної поліції Олександр Фацевич.

Порошенко зазначив, що його дуже хвилює збільшення кількості загиблих людей через ДТП. Тож, завдяки цьому закону, поліцейським вдасться більш ефективно впливати на ситуацію на дорогах.

"Крім зброї у вигляді пістолета та наручників, треба озброїти поліцейських правами, законами і відповідальністю за скоєнні правопорушення. Бо є неприйнятним, коли знахабнілий мажор, викинувши пару тисяч з вікна, думає, що він може продовжити діяти, створюючи загрозу дорожній безпеці та безпеці в країні", - наголосив він.

Відповідно до нового закону, водії, які знаходяться під впливом алкогольного чи наркотичного сп'яніння, повинні будуть заплатити штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Раніше ця цифра становила 200 неоподатковуваних мінімумів. Понад те, порушників на рік позбавлятимуть прав.

Схожі новини