Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Добровольці-медики припиняють роботу зі Збройними силами України

  • 25.07.2016, 13:02
  • 1 482

Медики добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова призупиняють роботу зі Збройними силами України.

Про це під час прес-конференції повідомив керівник шпиталю Геннадій Друзенко, передає кореспондент Громадського.

«Штаб АТО досі не визначився з процедурою офіційного залучення медиків-добровольців до участі в Антитерористичній операції», — сказав він.

За його словами, це робить роботу волонтерів незаконною у місцях тимчасової дислокації частин. «Сьогодні ти захищаєш Батьківщину, а завтра — даєш свідчення в СБУ про те, що ти там робив», — додав Друзенко.

В організації вимагають надання офіційного статусу 28 медикам, які 3 місяці відпрацювали на Донбасі. Водночас медики продовжуватимуть працювати в цивільних лікарнях у зоні конфлікту, надавати допомогу військовим та цивільним. За словами Друзенка, брак медиків у ЗСУ, на сьогодні становить 45%.

«На цей час на виконання зобов'язань, передбачених Меморандумом (підписано МОЗ, МО, Генштабом — ред.) в частині сприяння міністерствами в отриманні статусу учасника війни особовим складом ПДМШ (Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова — ред.) Міноборони та Міністерством охорони здоров'я не надали до Антитерористичного центру при СБУ інформацію щодо безпосереднього виконання особовим складом ПДМШ завдань АТО в районах її проведення», — йдеться у відповіді СБУ на запит позафракційного депутата Сергія Тарути.

Схожі новини