Передплата 2024 ВЗ

У викраденні листування Демпартії США звинувачують Росію

  • 25.07.2016, 10:19
  • 1 024

У США організатор передвиборчої кампанії Гілларі Клінтон заявив, що припускає роль російської держави у викраденні електронного листування апарату партії, публікація якого викликала скандал.

Як сказав Роббі Мук у телеінтерв’ю каналові CNN, він також вважає не випадковим, що цю публікацію влаштували якраз напередодні з’їзду Демократичної партії, що починається в 25 липня і має висунути Клінтон кандидатом на президентські вибори, інформує Радіо Свобода.

У кампанії Дональда Трампа, якого Республіканська партія вже висунула своїм кандидатом, відкинули припущення, що Росія могла вплинути на ситуацію на його користь.

Як заявив чільний радник Трампа у зв’язках із громадськістю Джейсон Міллер виданню The Washington Post, заява Роббі Мука — це "жарт".

Трамп уже заявляв, що в разі обрання він шукатиме зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США й Росією через підтримку Москвою збройних сепаратистів на сході України і окупацію українського Криму.

Іще минулого місяця американська компанія комп’ютерної безпеки CrowdStrike Inc. заявляла, що Демократичний національний комітет, керівний апарат Демпартії, попросив її розслідувати втручання в комп’ютерні системи, що почалося ще минулого літа.

Компанія заявила тоді, що знайшла свідчення, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов’язані з російською державою.

Скандал у Демократичній партії, що йде на шкоду Клінтон і на користь Трампові, спалахнув по тому, як сайт "Вікілікс" оприлюднив днями понад 19 тисяч листів із внутрішнього листування працівників Демократичного національного комітету.

З цих листів випливає, що партійні апаратники віддавали перевагу Гілларі Клінтон перед Берні Сандерсом, що був її головним суперником у боротьбі за висування від партії кандидатом на посаду президента, хоча теоретично мали бути безсторонніми в цьому.

Серед листів були обговорення того, як можна було краще розкритикувати кампанію Сандерса — наприклад, з’ясувати, чи він не атеїст, і як би використати це проти нього.

Схожі новини