Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні починаються військові навчання "Південний вітер"

  • 25.07.2016, 10:10
  • 1 101

У понеділок розпочинається другий етап масштабних командно-штабних навчань Збройних Сил України під назвою «Південний вітер - 2016».

Про це Укрінформу повідомили в управлінні зв’язків із громадськістю Збройних Сил України.

«З 25 липня стартує другий етап командно-штабних навчань - “Південний вітер — 2016”. До їх проведення залучаються органи військового управління стратегічного та оперативно-стратегічного рівня, а також визначені військові частини та підрозділи усіх компонентів Збройних Сил України», - йдеться у повідомленні Генштабу.

Навчання триватимуть протягом тижня та відбуватимуться по всій території України. Під час їх активної фази будуть проведені тактичні навчання батальйонів (дивізіонів) з бойовою стрільбою, десантуванням та рейдами підрозділів високомобільних десантних військ, переміщенням на значні відстані комбінованим способом із подоланням водних перешкод, виконанням льотно-тактичних завдань, відбиттям повітряного нападу противника тощо.

У повідомленні Генштабу робиться окремий наголос на тому, що під час навчань відпрацьовуватимуться також питання, пов’язані із організацією територіальної оборони держави, плануванням та управлінням силами і засобами в умовах правового режиму воєнного стану.

Схожі новини