Передплата 2024 «Добра кухня»

У США відкривається конвент Демократичної партії

  • 25.07.2016, 09:56
  • 859

У США 25 липня відкривається національний конвент (з’їзд) Демократичної партії, на якому офіційно оберуть партійного кандидата в президенти.Очікується, що ним стане колишній держсекретар США Гілларі Клінтон.

Керівник її виборчого штабу Роббі Мук, посилаючись на думку експертів,заявив у неділю про причетність російських держструктур до витоку листування Національного комітету Демократичної партії. У заяві Мука йдеться, що це стало ще одним свідченням спроби Кремля втрутитися в хід передвиборної кампанії в США, передає Радіо Свобода.

Скандал у Демократичній партії спалахнув по тому, як сайт «Вікілікс» оприлюднив днями понад 19 тисяч листів із внутрішнього листування працівників Демократичного національного комітету. З цих листів випливає, що партійні апаратники віддавали перевагу Гілларі Клінтон перед Берні Сандерсом, що був її головним суперником у боротьбі за висування від партії кандидатом на посаду президента, хоча теоретично мали бути безсторонніми в цьому. Серед листів були обговорення того, як можна було краще розкритикувати кампанію Сандерса — наприклад, з’ясувати, чи він не атеїст, і як би використати це проти нього.

Раніше в липні Держдепартамент відновив розслідування, пов’язане з використанням Клінтон під час її перебування керівником зовнішньополітичного відомства особистого поштового сервісу і зберігання в незахищеній електронній поштовій скриньці листів, що містили державні секрети. Захист Клінтон стверджує, що вона порушила правила ненавмисно.

Президентські вибори в США відбудуться 8 листопада. Республіканським кандидатом на посаду глави держави став мільярдер Дональд Трамп.

Схожі новини