Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лідерка американських демократів подала у відставку через Wikileaks

  • 25.07.2016, 09:48
  • 1 191

Голова Демократичної партії США Деббі Вассерман-Шульц подає у відставку через витік даних листування між провідними членами партії, опублікованим сайтом Wikileaks.

Про це повідомляє "BBC News". Голова покидає свою посаду напередодні національних зборів Демократичної партії в Філадельфії, на якому партійці мають офіційно номінувати Хілларі Клінтон в якості кандидатки в президенти США.

Витік більш ніж 19 тисяч повідомлень внутрішньопартійного листування на Wikileaks продемострував, що деякі провідні лідери демократів мали на меті перешкоджання кампании Берні Сандерса під час праймеріз на користь Хілларі Клінтон. Зокрема, серед листування журналісти помітили, що партійці пропонували поширювати чутки про те, що Берні Сандерс є атеїстом, незважаючи на те, що сам претендент на номінацію неодноразово заявляв про свою приналежність іудаїзму.

Сам Берні Сандерс, який був найсильнішим супротивником Клінтон під час праймеріз, переміг у 22 штатах з 50, але не набрав необхідної кількості голосів делегатів для висування своєї кандидатури на президентські вибори в США. Він згодом відмовився продовжувати боротьбу за номінацію та висловив підтримку Хілларі Клінтон, яка залишилась єдиною претенденткою.

Деббі Вассерман-Шульц займала посаду лідера демократичної партії з 2008 року. Президент США Барак Обама вже висловив їй слова вдячності та підтримки, зазначаючи, що та неодноразово "прикривала" президента в складних ситуаціях в роботі.

Схожі новини