Передплата 2024 «Добрий господар»

На Одеському кінофестивалі назвали переможців

  • 24.07.2016, 11:22
  • 1 068

На церемонії закриття Одеського кінофестивалю оголосили переможців, де кращим фільмом у Національній конкурсній програмі, на думку журі, стала стрічка Тараса Ткаченка "Гніздо горлиці".

Про це повідомляє ВВС.

Фільм-переможець, прем'єра якого відбулася в Одесі, розповідає драматичну історію заробітчанки Дарини, яка поїхала працювати в Італію. В український прокат картина, де головні ролі зіграли Римма Зюбіна і Віталій Лінецький, вийде в листопаді.

Журі конкурсу Європейських документальних фільмів вручило спеціальний диплом режисерові Зосі Родкевіч за фільм "Мій друг Борис Нємцов".

"Золотого Дюка" за кращий європейський документальний фільм ОМКФ отримала картина "У Каліфорнії". Режисер Шарль Редон розповів, що присвятив фільм своїй дружині, а продюсером виступила його мама.

Кращим фільмом за версією журі є картина "Незаконні" режисера Адріана Сітару.

Крістофер Хемптон, голова журі Міжнародного конкурсу, вручив перший спеціальний диплом журі фільму "Людожери".

Другий спеціальний диплом журі Міжнародного конкурсу отримала картина "Засмага" - історія про самотнього лікаря з грецького острова, який зовсім втратив голову через дівчину.

"Золотий Дюк" за Кращу акторську роботу пішов до рук Розалі Томасс і Каорі Момої, фільм "Привіт з Фукусіми".

Кращим режисером Одеського кінофестивалю визнали Ксав'є Серона, який зняв картину "Смерть від смерті" - історію про дивні стосунки сина і матері.

Схожі новини