Передплата 2024 «Добрий господар»

Українську збірну урочисто провели на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро

  • 24.07.2016, 10:02
  • 1 920

Церемонія почалася з концерту. На встановленій біля Софійського собору сцені виступили різні українські співаки.

На Софійській площі в Києві відбулася церемонія проводів української олімпійської збірної на Літні Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Церемонія почалася з концерту. На встановленій біля Софійського собору сцені виступили різні українські співаки.

Потім олімпійська збірна пройшла ходою від Михайлівської до Софійської площі, де її вітали кілька сотень присутніх на площі киян і гостей столиці. Перед цим спортсмени поклали квіти до стіни пам'яті загиблих в АТО біля Михайлівського собору.

Присутній на церемонії прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив упевненість, що українські олімпійці повернуться з Бразилії з перемогою і побажав їм успіхів у нелегкій боротьбі на змаганнях.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підкреслив, що за олімпійську збірну України будуть вболівати мільйони людей по всій країні. Він також упевнений, що і за лінією розмежування на Донбасі, в Донецьку і Луганську люди будуть вболівати за українських спортсменів, тому що "кого їм ще підтримувати, що не збірну України".

У свою чергу президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook наступне: "Сьогодні українські олімпійці відправляються в Ріо. Вдалих вам виступів, нових рекордів і, звичайно, медалей. Нехай гімн України звучить в Ріо-де-Жанейро можна частіше! віримо в вас!".

Україна на Олімпіаді 2016 представлятимуть 205 спортсменів в 27 видах спорту, найбільше представництво в легкій атлетиці - 65 осіб. У складі команди чемпіони та призери попередніх Ігор.

Джерело: Інтерфакс-Україна.

Схожі новини