Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Луценко розкрив шокуючі дані щодо справи Євромайдану

  • 24.07.2016, 08:32
  • 1 655

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що людина, яка організувала втечу "беркутівців" була активістом Євромайдану.

Як він розповів у інтерв’ю одному з українських телеканалів, ця ж людина заховала зброю, з якої розстрілювали Небесну сотню.

«За допомогою контррозвідки Міноборони ми знайшли зброю "чорної сотні", в тому числі, і снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна під час страшних кадрів стрільби з Жовтневого палацу по Майдану. Ми знайшли цю гвинтівку разом з великою кількістю автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані та втоплені однією групою, керівник якої фігурує у слідстві», — зазначив Луценко.

За його словами, ця людина за вказівкою Захарченка вивела з Києва "чорну сотню", яка була частиною "Беркута", знищила зброю, втопивши її, хоча сама була на Майдані.

Генпрокурор також нагадав, що справи Майдану щодо 19 "беркутівців" було передано до суду: шість екс-правоохоронців наразі перебувають під вартою, ще щодо тринадцяти триває досудове слідство, п’ять з яких також під вартою.

"Не пізніше кінця цієї осені вони також підуть під суд", — сказав він.

Крім того Луценко заявив, що ще 36 "беркутівців" перебувають у розшуку, в тому числі, і керівник столичного "Беркута". Їх всіх заочно засудять.

Очільник ГПУ припустив, що і ці матеріали буде передано до суду ще у цьому році.

До слова, у суді над "беркутівцями" оприлюднили результати ще кількох експертиз.

Джерело: 24 Канал.

Схожі новини