Передплата 2024 ВЗ

Адвокат Клиха і Карюка розповів, як їх катували у Росії

  • 23.07.2016, 19:32
  • 1 276

Українських політв’язнів Станіслава Клиха і Миколу Карпюка, які були засуджені у Чеченській республіці, тривалий час катували електричним током.

Про це в інтерв'ю сайту "24" розповів адвокат Докка Іцлаев.

За його словами, у першу чергу йдеться про тортури електричним струмом.

«Станіслава катували струмом, його підвішували за наручники у різних позах. Били. Миколу катували чотири доби струмом. На п'яту добу йому сказали, що катувати більше не будуть, тому що бачать, що він стійкий мужик і ні під чим не підпишеться. Йому сказали, що вони знають, де знаходиться його син, якому тоді близько 9 років було. Розповіли все про сина і сказали, що будуть при ньому катувати сина. Обіцяли викрасти дружину. Тоді він погодився підписатися під усім, що вони напишуть. Насправді, Микола не був зламаний через тортури», — розказав адвокат.

Він також припустив, що важкий психологічний стан, у якому зараз знаходиться Клих, також викликаний тривалими знущаннями.

"Він у своєму житті ні з чим подібним не стикався. А тут тривалий час людини катують. Він побачив, що його можуть вбити. Зрозумів, що опинився у ситуації, коли його життя залежить від людей, для яких воно не представляє ніякої цінності. Думаю, що для нього це було великим шоком. Кожен раз, коли він говорив, що ніколи не був у Чечні, нікого не вбивав - йому продовжували пояснювати, що це він у всьому винен", — пояснив Іцлаєв.

Джерело: 24 Канал.

Схожі новини