Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Колишній голова СБУ пояснив зростання кількості загиблих та поранених бійців на Донбасі

  • 22.07.2016, 19:13
  • 1 570

Однією з причин зростання жертв серед українських військових на Донбасі, на думку колишнього голови Служби безпеки України Євгена Марчука, є використання противником безпілотників великого радіусу дії для коригування артилерійського вогню.

Про це Марчук, який зараз є представником України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі заявив у п'ятницю в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

«Вони вже почали використовувати безпілотні літальні апарати дуже великого радіусу, які коригують навіть артилерійські обстріли. До речі, це одна з причин, чому у нас збільшилася кількість втрат. Артилерійські обстріли стали не такими масованими, але дуже короткими, дуже швидкими і надзвичайно точними», — зазначив він.

За його словами, Росія використовує конфлікт на Донбасі як полігон для випробування нових видів озброєнь.

Екс-голова СБУ також зазначив, що переговори про повернення кордону під контроль України зараз фактично зупинені, оскільки Росія категорично проти появи ОБСЄ на лінії кордону, не кажучи вже про українських представників. Такі дії Росії Марчук пояснює тим, що ОБСЄ відразу зафіксує, що РФ на регулярній основі поставляє на тимчасово окуповані території танки та інше озброєння.

Тим часом троє українських прикордонників отримали опіки очей від лазерної зброї, яку застосували бойовики у зоні АТО.

Схожі новини