Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Авто Шеремета замінувала жінка

  • 22.07.2016, 16:39
  • 1 668

Вибуховий пристрій під автомобіль Subaru журналіста Павла Шеремета заклала жінка. Про це свідчать записи камер спостереження.

Його оприлюднив портал "Обозреватель".

Запис зроблено за кілька годин до вбивства Шеремета. На ньому видно, що в парі з мінером працював ще один чоловік.

"Невідомий чоловік о 00:22 (час зафіксувала камера спостереження) підійшов до припаркованого автомобіля, на якому пізніше підірвався Шеремет. Чоловік присів біля водійської двері і підготував все для прикріплення вибухового пристрою, протер днище Subaru. О 2:33 чоловік і жінка пішли у напрямку будинку, де жив Шеремет - з вулиці Ярославів Вал вниз на Івана Франка (по парній стороні) - на відстані близько 15 метрів один від одного", - йдеться у описи до відео.

Жінка несла в руці сумку або пакет. Помітно, що ноша важка. Слідство вважає, що саме в ній знаходилася бомба.

На 2:38 видно, що двоє зустрілися, перекинулись кількома словами і розійшлися по різних сторонах дороги. Чоловік став імітувати ходу людини, яка добряче випила. Далі чоловік пішов вниз, а жінка в цей час зупинилася біля автомобіля Subaru, ймовірно, дістала із сумки вибуховий пристрій і заклала його під днище, після чого пішла. Процес закладки зайняв не більше хвилини.

Місце де зазвичай паркували Subaru, виявилося зайнятим мікроавтобусом з іногородніми номерами. Щойно автомобіль цивільної дружини Шеремета Олени Притули поставили на вільне місце, бус виїхав. Чи було це випадковістю - зараз невідомо. Однак перевіряється версія, що це було зроблено навмисно, для полегшення роботи кілерів - тобто, щоб змусити водія Subaru поставити автомобіль подалі від вікон, в зручному для закладання вибухового пристрою місці.

Нагадаємо,журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху авто, яке належить керівнику "Української правди" Олені Притулі. Вибуховий пристрій, яким підірвали автомобіль, був закладений близько до місця водія.

Схожі новини