Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Адвокат Януковича: «Віктор Федорович готовий публічно розказати всю правду про Майдан»

  • 21.07.2016, 12:03
  • 1 115

Янукович на сьогоднішній день є найменш бажаним свідком для української влади, тому він ініціює передачу розслідування справи розстрілів на Майдані в міжнародні суди, - повідомив захисник екс-президента Віталій Сердюк.

Міністерство юстиції України направило запит до Мінюсту РФ щодо надання міжнародної правової допомоги для організації допиту в якості свідків колишнього президента Віктора Януковича та екс-командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка, передає Главком.

Допитати їх хочуть у справы щодо розстрілу колишніми бійцями «Беркуту» активістів на Інститутській 20 лютого 2014 року. Як повідомив журналістам головуючий в колегії суддя Святошинського райсуду Києва Сергій Дячук, вже вирішується питання щодо технічного забезпечення проведення дистанційного допиту колишніх українських високопосадовців, які перебувають в Росії.

«Суд інформує учасників процесу, що за власною ініціативою повідомив керівника державного підприємства «Інформаційні судові системи» про те, щоб було вивчено стан технічного забезпечення Святошинського районного суду з приводу можливості організації і проведення допиту вказаних осіб в порядку надання міжнародної правової допомоги, а також в разі необхідності поставити в суд необхідне технічне устаткування», - повідомив він. Суддя підкреслив, що допит Януковича і Шуляка може відбутися, якщо російська сторона на це погодиться, а російський Мінюст може вирішити це питання «по-своєму».

Ще в березні цього року адвокат Віктора Януковича, партнер адвокатського об’єднання Aver Lex Віталій Сердюк запевняв «Главком» в тому, що Віктор Федорович готовий давати покази. Та є одна принципова умова. Це має відбуватися не на території України, бо Янукович дуже переймається за свою безпеку.

Схожі новини