Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дружину Трампа звинуватили у плагіаті промови Мішель Обами

  • 19.07.2016, 16:37
  • 1 171

Дружину Дональда Трампа, Меланію, яка 18 липня виступила з промовою на підтримку чоловіка, можливого кандидата у президенти США, звинуватили у в плагіаті.

З’ясувалося, що перші два абзаци промови, з якою Меланія Трамп виступила на з’їзді Республіканської партії в Клівленді, схожі на виступ Мішель Обами на з’їзді Демократичної партії в 2008 році, передає Радіо Свобода.

В одному з уривків Меланія Трамп каже: «З юних років мої батьки прищеплювали мені цінності, згідно з якими слід наполегливо працювати, щоб домогтися того, що ви хочете в житті і що ваше слово має відповідати справі і що ви повинні робити те, що обіцяєте і ставитися до людей з повагою. Так вони вчили мене і демонстрували мені ці цінності в повсякденному житті».

Це відповідає майже слово в слово рядкам у промові Мішель Обами: «Барак і я виховувалися у схожих цінностях, як-от: треба тяжко працювати, щоб досягти того, чого хочеш у житті, що ти маєш дотримуватися свого слова, робиш те, що обіцяєш, ставишся до людей із гідністю і повагою, навіть якщо ти їх не знаєш і навіть якщо ти з ними не згоден».

Меланія Трамп під час свого виступу також заявила, що її чоловік у разі перемоги буде «президентом усіх американців» і буде служити всім, незалежно від раси, релігії чи доходу.

Виступ Меланії Трамп, що став центральною подією на Національному з’їзді Республіканської партії в Клівленді 18 липня, мав дати відсіч критикам суперечливих висловлювань Трампа про емігрантів і мусульман.

«Дональд має намір представляти інтереси всіх людей, а не тільки деяких», — заявила Меланія учасникам з’їзду після того, як її представив чоловік і вона вийшла на сцену під пісню We Are The Champions британської рок-групи Queen.

Уродженка Словенії і колишня модель, Меланія Трамп визнала «хвилювання і драму» виборчої кампанії Трампа, і заявила, що її «чоловік буде залишатися зосередженим на одному: Америка — це красива країна, яку він дуже сильно любить».

Схожі новини