Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна просить Росію влаштувати допит Януковича

  • 19.07.2016, 14:12
  • 894

Міністерство юстиції України направило запит до Мін’юсту РФ щодо надання міжнародної правової допомоги в організації допиту Віктора Януковича та екс-командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка.

Про це під час судового засідання сказав суддя Сергій Дячук, повідомляє "Укрінформ".

Януковича і Шуляка хочуть допитати як свідків у рамках провадження стосовно п'яти екс-беркутівців, підозрюваних у масових вбивствах активістів Майдану.

"Ми отримали інформацію від Мін’юсту України, про те, що наш запит (щодо надання міжнародної правової допомоги стосовно проведення дистанційного допиту в якості свідків в кримінальному провадженні щодо розстрілу колишніми бійцями спецпідрозділу "Беркут" активістів на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року (Януковича та Шуляка - ред.) відповідає вимогам закону та є обґрунтованим, а тому направлений до Мін’юсту Російської Федерації для його подальшого вирішення", - сказав Дячук.

За його словами, Святошинський районний суд міста Києва наперед вже вирішує питання щодо технічного забезпечення проведення дистанційного допиту колишніх українських високопосадовців, які перебувають на території Російської Федерації.

Водночас Дячук наголосив, що допит Януковича і Шуляка може відбутися, якщо російська сторона на це погодиться.

Схожі новини