Передплата 2024 ВЗ

Чиновників змусять декларувати готівку понад 60 тисяч

  • 13.07.2016, 12:11
  • 1 061

При поданні електронних декларацій до НАЗК чиновників змусять декларувати готівкові гроші, якщо їх сума буде перевищувати 60 тисяч гривень, або 50 мінімальних зарплат.

Про це у інтерв'ю “Урядовому кур'єру” повідомив керівник проекту “Прозорість та доброчесність публічного сектору” Програми розвитку ООН в Україні Іван Пресняков.

“Раніше закон не зобов'язував чиновників декларувати готівкові гроші. Тепер такий обов'язок настає, якщо коштів понад 60 тисяч гривень (50 мінімальних зарплат)”, - сказав Пресняков.

Він додав, що раніше як рухоме цінне майно вказували тільки машини, тепер до цього переліку належить й інше майно, якщо вартість одиниці перевищує 100 мінімальних зарплат (121, 8 тис. грн)".

До інших важливих розділів у новій формі електронної декларації, за словами Преснякова, належить введення звітності про об'єкти незавершеного будівництва, вимогу звітувати про офшори.

Як повідомлялося, електронна система подання та оприлюднення декларацій має запрацювати 15 серпня.

З 15 серпня до 13 жовтня чиновники 1 - 3 рангів мають подати декларації про свої доходи та майно до Єдиного державного реєстру декларацій.

Всі інші чиновники мають надати декларації до НАЗК з 1 січня до 31 березня 2017 року.

Схожі новини