Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чому Роналду вже виграв "Золотий м'яч"

  • 12.07.2016, 19:44
  • 1 459

Антуан Грізманн після завершення фіналу Євро-2016 справедливо заявив про те, що доля "Золотого м'яча" у 2016-му році вже вирішена.

Нагороду отримає Криштіану Роналду і на це є декілька важливих причин.

Роналду виграв Євро і Лігу чемпіонів. Два головні трофеї сезону у колекції Криштіану, і це головні аргументи гравця у суперечці з усіма конкурентами за "Золотий м'яч". Таким самим досягненням може ще похизуватися захисник Пепе, але ніхто не буде порівнювати важливість цих двох гравців для "Реалу" та збірної Португалії.

Роналду продовжує багато забивати. Можливо, цей рік не найкращий у плані особистої результативності Криштіану, але за "людськими" мірками португалець все ще на рівень вище більшості гравців. Так, він не став кращим бомбардиром Євро-2016, але зміг повторити досягнення Платіні за кількістю голів на чемпіонатах Європи взагалі (тепер у легенд по 9 влучних ударів), і це теж викарбується в пам'яті тих, хто голосуватиме за володаря "Золотого м'яча".

Роналду переграв одразу у двох фіналах одного зі своїх головних конкурентів. Антуан Грізманн — гідний суперник для Криштіану у битві за престижну індивідуальну нагороду, але так вже склалося, що француз програв португальцю обидва головні фінали року. Причому команда Роналду виявилася кращої і тоді, коли була фаворитом до матчу, і тоді, коли вважалася "андердогом". Показовий фактор.

Мессі у депресії. Другий головний конкурент Роналду — Ліонель Мессі, також зробив все, щоб Роналду отримав "Золотий м'яч". Вилетів з Ліги чемпіонів задовго до фіналу, програв фінал Копа Америка, а тут ще і гучна судова справа проти аргентинця і його батька у зв'язку з несплатою податків, яка точно не додасть Мессі популярності серед тих, хто визначатиме володаря "голден боллу".

Отже, зважаючи на той факт, що у 2016-му році більше не буде великих футбольних фіналів (Олімпіада тут навряд чи рахується, та і головні конкуренти Роналду туди не поїдуть), де хтось з футбольних зірок може набрати собі очки у битві за "Золотий м'яч", можна впевнено порадити Криштіану Роналду не спішити з відновленням від травми і спокійно насолоджуватися відпочинком — головний індивідуальний приз року вже точно його власність.

Джерело: sector.depo.ua

Схожі новини