Передплата 2024 ВЗ

В Іспанії затримали сина Черновецького

  • 12.07.2016, 12:42
  • 1 140

Степана Черновецького іспанська преса називає мафіозі.

Національна поліція Іспанії та правоохоронні органи Каталонії затримали в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степана, а також ще десятьох осіб, повідомляє газета El Mundo.

Правоохоронні органи проводять обшуки в дорогому японському ресторані Yubari, через який, як вони припускають, відбувалось відмивання грошей. Попередньо, мова йде про 10 мільйонів євро. Ресторан відкрили у 2014 році, він належить вірменському бізнесменові Арману Маїляну.

Серед керівництва ресторану, який належить компанії Cherd Investment, також, як пише газета, фігурують люди з прізвищами Триняк (Trynyak) і Лозюк (Lozyuk). Крім того, обшуки проходять ще у кількох місцях у Барселоні, а також на курорті С'Агаро (Коста Брава, Каталонія).

El Mundo зазначає, що це друга операція проти "російської мафії" в Каталонії в межах одного місяця. Наприкінці червня в Каталонії було затримано вісьмох осіб за підозрою у зв'язках із так званою "російською мафією" - громадян Росії, України та Іспанії. За даними слідства, вони відмили через угоди з нерухомістю в Іспанії 62 мільйони євро.

Схожі новини