Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Семерак розповів про процес легалізації видобутку бурштину

  • 12.07.2016, 11:31
  • 931

Міністр екології Остап Семерак після засідання фракції "Народний фронт" розповів про подальші кроки щодо легалізації видобутку бурштину в Україні.

Відповідний коментар він зробив в ефірі "Вечірнього прайму" на "112 Україна".

Зокрема служба геології розробляє карту розвіданих родовищ бурштину в Україні, яку треба співставити з кадастровою картою.

"Що стосується узаконювання видобутку, ті робочі групи, які працюють в Міністерстві і у ВР, приходять до висновку, що чинне законодавство дозволяє здійснювати продаж спецдозволів на видобуток бурштину на відкритих прозорих конкурсах. З моєї точки зору, це є єдино можливе правильне рішення сьогодні цієї проблеми, і зараз служба геології та надр отримала доручення від Мінекології, підготувати таку карту розвіданих родовищ і накласти чи співставити цю карту з картою землекористувачів, тобто з кадастровою картою. Тому що, якщо хтось матиме спецдозвіл на видобуток бурштину, це ще не означає, що він зможе його видобувати, оскільки бурштин є об’єктом, який знаходиться в надрах, а те, що знаходиться на поверхні землі, хто є власником поверхні земельних ділянок, є відкритим питанням, і це є сферою компетенції місцевих органів влади", - повідомив Семерак.

Він зазначив, що служба надр та геології цей процес затягує: "В силу не підготовленості, і можливо слабої волі".

Також міністр екології висловив думку, що до вирішення питання має приєднатися РНБО.

"Можливо, найближчим часом, це питання буде якимось чином розглядатися. Оскільки проблема соціальна, оскільки проблема сплати податків, оскільки проблема кримінальна, і це несе загрозу нацбезпеці", - сказав Семерак.

Схожі новини