Передплата 2024 «Добрий господар»

Нестача води може призвести до ожиріння

  • 12.07.2016, 18:02
  • 1 275

Дослідники з Мічиганського університету отримали дані, які свідчать, що недостатнє вживання води може сприяти зайвій вазі.

Про це повідомляє EurekAlert!

Це може стати аргументом на користь думки, що питна вода може допомогти в боротьбі з ожирінням.

Автори роботи вивчили дані 9528 людей, які беруть участь у дослідженні Nutrition Examination Survey. Виявилося, що високий індекс маси тіла пов'язаний з недостатньою гідратацією організму. При цьому приблизно третина людей від 18 до 64 років вживали малі кількості води.

Дослідники відзначають, що їхні результати не показують причинно-наслідковий взаємозв'язок між ожирінням і нестачею води в організмі, оскільки вони ґрунтуються на показниках, оцінених лише один раз протягом дослідження.

Вчені радять їсти більше фруктів, овочів та іншу їжу, що містить великі кількості води, щоб забезпечити достатню гідратацію організму. Проте вони наголошують, що необхідні подальші дослідження для з'ясування, чи дійсно добре забезпечення організму водою може сприяти зменшенню ваги.

У 1945 році Національна рада з питань харчування опублікувала доповідь, згідно якої для підтримки здоров'я необхідно споживання 8-10 склянок води на день. У документі також сказано, що велика частина цього обсягу міститься в їжі. Тим не менш, це стало основою для міфу про необхідність випивати додаткову кількість води.

Вчені стверджують, що насправді немає ніяких достовірних наукових даних про такий ефект, а позитивні кореляції не виходять за рамки статистичних помилок.

Схожі новини