Передплата 2024 ВЗ

Москаль: "Громадська "поліція" на Закарпатті возить контрабанду"

  • 11.07.2016, 17:07
  • 1 311

Найближчим часом усі громадські формування Закарпатської області перевірять правоохоронці.

Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"На сьогодні в області створені й офіційно діють 173 громадські формування з охорони порядку та державного кордону, в яких числиться 2 тисячі 791 чоловік. Це майже стільки ж, як поліцейських у всіх міськрайонних відділах та обласному управлінні Національної поліції. З початку року ця "армія" громадських правоохоронців викрила аж 4 осіб, котрі скоїли кримінальні правопорушення, і затримала 97 чоловік за адміністративні правопорушення", — заявив Москаль.

При чому, за словами очільника ОДА, ці "викриття" були здійснені за участю поліцейських, тобто в спільних рейдах із ними.

"Абсолютна більшість громадських правоохоронних формувань створюється не для реальної боротьби із правопорушеннями, а для того, щоб, по-перше, займатися контрабандою через зелений кордон, а, по-друге, отримати дозвіл на купівлю й використання травматичної зброї", - вважає Москаль.

Тому він і дав доручення правоохоронним структурам ретельно перевірити і припинити діяльність тих громадських формувань, що існують тільки на папері.

Схожі новини