Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

РФ розпочала будівництво та реконструкцію десяти аеродромів в Арктиці

  • 11.07.2016, 11:51
  • 982

Спецбуд Росії зводить об'єкти військової інфраструктури на шести островах.

Міністерство оборони Росії продовжить розміщення своїх підрозділів в Арктиці до 2020 року, наразі ведуться роботи по десяти аеродромах в арктичній зоні. Про це інформують російські ЗМІ з посиланням на джерела в оборонному відомстві.

«В Арктиці Спецбуд Росії зводить об'єкти військової інфраструктури на шести островах, і будівельники виконують найважливіші завдання», — пояснив співрозмовник у відомстві.

За його словами, в 2016 році у віддалені військові гарнізони планується доставити більше 100 тис. т матеріальних засобів для більш ніж 150 пунктів — маяків, островів, військових частин. «Північний завоз спланований таким чином, щоб, в першу чергу, ефективно використовуючи період зі сприятливими метеоумовами, доставити вантажі в найбільш складні для доставки і вивантаження пункти», — зазначив він.

За його словами, крім матеріальних засобів для військовослужбовців, для забезпечення будівництва в Арктику буде доставлено понад 190 тис. т будівельно-монтажних і інертних матеріалів — плити аеродромні, цемент, метал, труби, арматура, а також техніка.

Зокрема, наразі ведеться будівництво і реконструкція аеродромів: «Сєвєроморськ-1», аеродрому на острові Земля Олександри (архіпелаг Земля Франца-Йосифа), який в майбутньому зможе приймати літаки Іл-78, «Рогачево» (Архангельська область), «Тіксі» ( Республіка Саха (Якутія), «Темп» (о. Котельний). Крім цього, ведуться проектно-вишукувальні роботи з реконструкції аеродромів «Сєвєроморськ-3» (Мурманська область), «Нарьян-Мар» (Архангельська область), «Воркута» ( Республіка Комі), «Аликель» (Красноярський край), «Анадир» (Чукотський АТ).

Джерело: Известия

Схожі новини