Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль підозрюють у шпигуванні за Вальсом

  • 09.07.2016, 19:18
  • 1 066

Компетентні органи Франції ведуть розслідування у зв’язку прослуховуванням спецслужбами Ізраїлю телефонних перемовин прем’єр-міністра Франції Мануеля Вальса під час його травневого візиту до цієї країни.

Про це із посиланням на джерело в Національному агентстві комп'ютерної безпеки Франції (Anssi) пише французьке видання L’Express, передає Укрінформ.

«Під час візиту прем’єр-міністра Мануеля Вальса до Ізраїлю з 21 по 24 травня 2016 року з ініціативами щодо мирного врегулювання конфлікту з Палестиною оточення глави уряду змушене було відмовитися від використання телефонів під час зустрічей вищого рівня. Французька делегація була шокована одночасним збоєм кількох телефонів», - пише видання.

За його даними, одразу після зустрічей вищого рівня у ході офіційного візиту до Ізраїлю прем'єр-міністр і його співробітники були попереджені про технічні проблеми з їхніми мобільними телефонами, вилученими у них перед зустрічами, та поверненням приймаючою стороною. Крім телефонів служба протоколу Матіньйонського палацу (канцелярія прем’єр-міністра Франції) виявила зламаний ноутбук.

Після повернення до Парижу усі телефони та ноутбуки з підозрою на злам та спробу використати для прослуховування були передані для аналізу до лабораторії Національного агентства з комп'ютерної безпеки Франції (Anssi). «Розслідування тривають. Ми ніколи не коментуємо результати дослідження обладнання жертв потенційного нападу», - офіційно заявили виданню в Anssi. Втім, джерела в агентстві підтвердили наявність ознак прослуховування телефонів прем’єр-міністра Франції.

Видання зазначає, що початок розслідування та підозра не сприятимуть налагодженню і так напружених через Палестину відносин між Францією та Ізраїлем.

На прохання прокоментувати інцидент офіційні представники Ізраїлю спростували цю інформацію.

Схожі новини