Передплата 2024 «Добрий господар»

Адвокат: "Дружина «екс-беркутівця» працює в СБУ і «зливає» оперативну інформацію"

  • 08.07.2016, 09:28
  • 1 399

Частина екс-бійців спецпідрозділу «Беркут», який звинувачують у масових вбивствах під час Євромайдану, втекли з України через витік оперативної інформації.

Про це в ефірі Громадського сказав адвокат родин Небесної Сотні Віталій Титич.

«Дружина «екс-беркутівця», який обвинувачується, досі працює в Службі безпеки України і має відношення до підрозділу, який здійснює прослуховування», — повідомив Титич.

За його словами, через це адвокати «екс-беркутівців» мають доступ до оперативної інформації слідства. «Ми спеціально закидали певні «фішки», і вони доходили до тієї сторони, вони і зараз оперують ними», — додав Титич.

Нагадаємо, п'ятьох екс-бійців спецпідрозділу «Беркут» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського підозрюють у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

Прокурори оприлюднили результати експертизи, згідно з якими ідентифіковані автомати належали екс-«беркутівцям» Зінченку та Аброськіну. З яких було вбито трьох учасників Євромайдану і двох поранено, пише Hromadske.

Адвокати п’яти екс-бійців спецпідрозділу «Беркут» подали заяву про злочин проти експертів, які проводили одну із балістичних експертиз у справі. 30 червня обвинувачення щодо п’яти екс-«беркутівців» направили до суду.

Схожі новини