Передплата 2024 «Добра кухня»

Експертиза: "Одна зі знайдених на Майдані куль була випущена з автомата Зінченка"

  • 07.07.2016, 16:47
  • 1 506

Балістична експертиза встановила, що одна з численних знайдених куль на майдані Незалежності та вулиці Інститутський була випущена з автомата, закріпленого за підозрюваним у масовому вбивстві активістів Євромайдану екс-бійцем спецпідрозділу МВС «Беркут» Павлом Зінченком.

Як передає УНІАН, відповідні дані сьогодні були досліджені колегією Солом'янського районного суду Києва в ході судового засідання.

Зокрема, такі дані містяться в додатковому експертному висновку від 16 грудня минулого року. У свою чергу, обговорюючи висновок експертів, сторона захисту підсудних “беркутівців” звернула увагу, що було проведено 8 експертиз перед цією додатковою, і жодна не мала таких результатів. Крім того, кожна нова, на відміну від попередньої, містила безліч помилок.

Адвокати аргументували свій сумнів ще й тим, що як зазначається у тексті висновку, можна побачити на фотографії, що куля дуже сильно пошкоджена через потрапляння в якусь міцну перешкоду.

“Тому ми ставимо під сумнів цю експертизу”, - зазначили адвокати.

Водночас, в ході судового засідання була проведена балістично-хімічна експертиза вилученої у правоохоронців зброї. В результаті в окремих випадках експерти дійшли висновків, що знайдені на місці події гільзи, чи залишки куль, або цілі кулі могли бути використані під час подій на Майдані в лютому 2014 року.

Слід зазначити, що сторона захисту підсудних “беркутівців” висловила свою незгоду з тим, що знайдені на верхній барикаді гільзи 12 калібру належали зброї їхніх підзахисних. На думку адвокатів, співробітники міліції перебували по іншу сторону барикади, а гільзи були знайдені на тій, яку займали активісти. І тому сторона захисту не виключає, що ці гільзи належать до зброї, яку вони почали застосовувати проти правоохоронців.

У свою чергу сторона обвинувачення зауважила, що 8 знайдених гільз - це набої, що знаходяться на озброєнні правоохоронних органів. Також в ході судового засідання учасники процесу оглянули одну частину відеозапису розстрілу активістів Майдану в лютому 2014 року.

Наразі в судовому засіданні оголошено перерву до 11.00 12 липня.

Схожі новини