Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чи відбудеться шахова помста?

  • 06.07.2016, 19:25
  • 1 411

Василь Іванчук зіграє у Китаї з Хоу Іфань, яка у львівському матчі перемогла Марію Музичук  

Чи відбудеться шахова помста?
Чи відбудеться шахова помста?

Модерне китайське місто Ченду добре відоме шахісткам - минулого року там проходив командний чемпіонат світу. Днями у Ченду стартував четвертий турнір Гран-прі. Серед учасниць дві львів’янки — сестри Анна і Марія Музичук.

У попередніх трьох Гран-прі перемагали: у Монте-Карло — Хоу Іфань, у Тегерані — Цзю Веньцзюнь (обидві — Китай), у Батумі — росіянка Валентина Гуніна, яка за підсумком зіграних турнірів має наразі найбільшу суму очок. (Претендента на матч із чемпіонкою світу Хоу Іфань визначить кращий підсумок за сумою будь-яких трьох турнірів Гран-прі).

Після чотирьох турів уперед вирвався дует з Індії: Хампі Конеру здобула 3,5 очка, а Харіка Дронавалі — три. В Ані Музичук наразі два очки, вона усі свої партії звела внічию. Марічка має на півочка менше, бо у третьому турі після тривалої і впертої боротьби поступилася грузинці Белі Хотенашвілі. Турнір у Ченду триватиме до 17 липня.

А в іншому китайському місті, Даньчжоу, розпочалися потужні змагання за участі чемпіонки світу Хоу Іфань, яка тепер віддає перевагу грі з чоловіками. Її суперниками стали члени чоловічої олімпійської збірної Китаю, де всі п’ятеро мають рейтинг понад 2700, а також, зокрема, львівський гросмейстер Василь Іванчук, індієць Харікрішна, уго­рець Петер Леко і Ян Непомнящий з Росії. Тож в одному з турів відбудеться зустріч Іванчук — Хоу. Львів’янин може завдати китаянці поразки і в такий спосіб «помститися» за поразку Марії Музичук у Львові...

Схожі новини