Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Холодницький просить депутатів дозволити НАБУ прослуховувати телефони

  • 06.07.2016, 11:12
  • 892

Антикорупційний прокурор звернувся до народних депутатів з проханням підтримати законопроект № 4812, який дає НАБ України право самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку.

Про це він повідомив у Facebook, передає Еспресо.TV.

"На жаль, реальність роботи САП та НАБ України ще далека від ідеалу. Нашій роботі дуже сильно перешкоджає те, що Національне антикорупційне бюро не може самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку незалежно від Служби безпеки України", - заявив Холодницький.

За його словами, "можливість самостійно прослуховувати телефони необхідна Національному антикорупційному бюро України, щоб прискорити слідчий процес і запобігти витоку інформації, а також — це незалежність нових правоохоронних органів від старої системи".

"У разі, якщо детективи Бюро, як і працівники СБ України або Нацполіції, зможуть здійснювати прослуховування самостійно, вся відповідальність за виток оперативної інформації буде лежати на керівництві НАБ", - зауважив Холодницький.

Антикорупційний прокурор просить депутатів підтримати законопроект № 4812, який дає НАБ України право самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку.

"Цей законопроект не поширюється на всіх громадян, а тільки на фігурантів кримінальних проваджень, що належать до підслідності Нацбюро, тобто топ-посадовців", - пояснив Холодницький.

Схожі новини