Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До будівництва Керченського мосту залучили російських студентів

  • 06.07.2016, 10:58
  • 1 013

Будівельникам обіцяють 150 рублів на годину і "культурну програму" у вихідні.

Студенти шести будівельних ВНЗ Росії приступили до робіт зі спорудження моста через Керченську протоку і автодорожніх підходів до нього в окупованому Криму.

Про це повідомляють на офіційному сайті міністерства транспорту РФ, передає Лівий берег.

"Сьогодні на березі Керченської протоки ми відкриваємо студентський сезон - третій, трудовий семестр, - розповів голова російського Мінтрансу. - І можна з упевненістю говорити, що не тільки будівельники з усіх точок нашої країни, а й студенти з наших транспортних вишів і не тільки університетів беруть активну участь у наймасштабнішому будівництві століття".

За даними відомства, в будівельних роботах будуть задіяні 87 студентів з університетів Москви, Санкт-Петербурга, Сочі, Тюмені та Іркутська.

"Це молоді люди, які мають відмінні результати в навчанні і які беруть активну участь у громадському житті своїх ВНЗ. У роботах безпосередньо на будмайданчику мосту в Крим працюватиме 67 студентів. Вони проживають у вахтовому селищі будівельників у районі Тамані. Ще 20 учасників будзагонів працюють на будівництві автомобільного підходу до мосту в Крим з боку Краснодарського краю", - наголошують у повідомленні.

На будівництві студенти пробудуть до 31 серпня. Працюватимуть п'ять днів на тиждень по вісім годин. Студентам пообіцяли безкоштовне проживання та триразове харчування, а також заробітну плату в розмірі 150 рублів за годину. Крім того, у вихідні для них буде організовано "культурно-освітню програму, що включає зустрічі з керівниками проекту будівництва мосту, тренінги та екскурсії".

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень