Передплата 2024 «Добрий господар»

Байкерам знайдуть законний паркінг

  • 05.07.2016, 10:00
  • 1 946

Біля гарнізонного храму Петра і Павла мотоциклісти створили стихійну парковку для своїх «залізних коней»

Байкерам знайдуть законний паркінг
Байкерам знайдуть законний паркінг

У Львові гостро назріла проблема зі стихійною парковкою байкерів на площі біля гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла (отців єзуїтів). Проблема тягнеться кілька років, до фінішу її вирішення наблизилися тепер. Депутат Львівської міської ради Сергій Івах зустрівся з отцями гарнізонного храму та мешканцями довколишніх вулиць, які потерпають від стихійної парковки байкерів. Пан Сергій звернувся на сесії із запитом до мера Львова Андрія Садового та керівництва управління транспорту, щоб знайти для байкерів законне місце для паркування.

«У Львівській міській раді було проведено «круглий стіл», на якому львів’яни обговорили ситуацію, що склалась через незручності, спричинені перебуванням байкерів на площі Яворського, - наголошує депутат Сергій Івах. - Усіх бентежить поява в пішохідній зоні міста, просто перед гарнізонним храмом святих Петра і Павла, який відвідують тисячі вірян та туристів, несанкціонованої парковки для байкерів. Місцеві мешканці та підприємці, а також адміністрація СШ №62 занепокоєні такою ситуацією. Це створює дискомфорт для львів’ян, які вночі не можуть відчинити вікно, адже постійно гудуть мотори, доноситься шум. Подібна ситуація повторюється, коли у храмі відбуваються богослужіння або діти йдуть до школи. Байкерський рух зараз активно розвивається в Украї­ні, у Львові зокрема. Було б доцільно передбачити окреме місце для їхнього перебування. Учасники «круглого столу» домовились про компромісне рішення: байкери не паркують свої мотоцикли перед гарнізонним храмом та школою. Натомість місто шукає ділянку для альтернативної (законної) парковки байкерів».

За словами Сергія Іваха, нова парковка мала би постати десь у центрі Львова. Де саме — мають визначити профільні управління мерії, узгодивши це з байкерами. “Деякі байкерські клуби хочуть мати парковку в людному місці, бо вони хочуть завжди на інших подивитися і себе показати”, - підсумував депутат.

Настоятель гарнізонного храму Петра і Павла отець Степан Сус за перенесення парковки байкерів. Отець особисто підтримує байкерський рух, який пропагує здоровий спосіб життя та активну філософію життя. “У різних країнах світу цей рух розвивається, держава сприяє тому, аби вони почувалися комфортно, - наголошує о. Степан Сус. - Байкери повинні дотримуватися правил, зокрема щодо паркування. Львівська міська рада має запропонувати нове місце для паркінгу, встановити правила для паркування мотоциклів”.

Фото з приватного архіву о. Степана Суса

Схожі новини