Передплата 2024 «Добра кухня»

Українській групі «От вінта» заборонили в’їзд до Польщі

  • 03.07.2016, 10:45
  • 1 603

Українській групі «От вінта» заборонили безстроково в’їзд до Польщі.

Про це повідомив учасник гурту Сергій Мирончук на своїй сторінці у Facebook.

Після того, під тиском як було скасовано концерт гурту у Перемишлі українська громада запросила музикантів до Варшави. Концерт мав відбутись 3 липня.

«Ми радо погодились, так як своїм обов’язком вважаємо підтримати своїх та показати братам полякам, що їх дурять та зіштовхують наші народи лобами вже вкотре!», - повідомили музиканти.

«На польській границі нас попросили пройти для уточнення інформаці... Нам повідомили, що на гурт Ot Vinta в кількості 4-х чоловік діє безстрокова заборона в'їзду на територію Польщі, тобто назавжди поки її не знімуть. Лишається питання чи знімуть взагалі», - йдеться у повідомленні.

«Після зняття відбитків пальців і перевірки документів нас відвели у приміщення з тісним кабінетиком, де вже було чоловік 7 і протягом 9 годин викликали по одному і заповнювали бланки. Згодом нам пояснили, що прийшов наказ від МВС Польщі не пропускати нас через кордон. Крім того з'явилася загроза депортації і анулювання 5 річних шенгенських віз. Пощастило, що прикордонники виявились людьми хорошими. Після перегляду пари-трійки наших кліпів подобрішали, але наказ є наказ. І от ми вертаємо додому. В мене питання мабуть до Дещиці. Що робити далі? В нас концерт в Дубічах-Церковних 16 липня. Чи не анулюють нам візи за другу спробу потурбувати терени братньої країни», - прокоментував на своїй сторінці у Facebook лідер гурту Юрій Журавель.

Нагадаємо, у польському Перемишлі скасували концерт українського гурту «От вінта» і усі заходи до свята Івана Купала 2 липня. Рішення скасувати концерт було прийняте під тиском міського голови Перемишля Роберта Хоми. До нього 29 червня із офіційним листом звернулась Асоціація уболівальників футбольної команди «Полонія» у Перемишлі. Саме ці фанати напали на мирну ходу українців 26 червня.

Тепер же уболівальники товариства «Перемишьське братство» вимагали скасувати концерт, оскільки лідер гурту «От вінта» Юрій Журавель та музиканти, на їх думку, беруть участь у героїзації ОУН-УПА. Про це начебто свідчать фото, які поляки знайшли у соціальних мережах.

Очевидно, що тепер концерти не відбудуться і інших польських містах.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини