Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У столиці Бангладеш стався напад у дипломатичному кварталі

  • 02.07.2016, 08:12
  • 795

У столиці Бангладеш Дацці стався напад на ресторан у дипломатичному кварталі міста.

Нападники захопили заручників, серед них іноземців.

За повідомленнями, в перестрілці загинули двоє працівників поліції, близько 30 були поранені. Нападники кидали у правоохоронців вибухові пристрої.

Також повідомляють, що поліція перекрила район, де стався напад, і намагається домовитися з нападниками про звільнення заручників.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» заявило про свою відповідальність за цей напад. Як мовиться в заяві, яку оприлюднило агентство «Амак», що виступає від імені цього угруповання, штурмовики «Ісламської держави» напали на ресторан, до якого вчащають іноземці, і вбили 24 людини, серед них і іноземців. Але автентичність цієї заяви ще не підтверджена.

Більше деталей наразі немає. Власник ресторану, що зміг утекти, повідомив американській телемережі CNN, що до його закладу ввійшли шестеро чи восьмеро озброєних людей у той час, коли в ресторані було близько 20 людей, серед них і багато іноземців.

Місцеве телебачення передало слова очевидця, що невідомі на початку нападу вигукували «Аллагу акбар» («Бог великий» арабською мовою).

Угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад на ресторан в столиці Бангладеш Дацці

Про це пише Reuters.

За попередніми даними, під час нападу загинули не менше 20 людей.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини