Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Смертельна катастрофа Tesla: автопілот сплутав вантажівку і дорожній знак

  • 01.07.2016, 18:48
  • 1 399

У США розслідують ДТП за участю автомобіля Tesla Model S - водій електрокара, що їхав з включеним автопілотом, врізався в вантажівку і загинув.

Це перший смертельний випадок, пов'язаний з використанням автопілота Tesla, повідомляє Meduza.

ДТП сталася 7 травня в штаті Флоріда. Власник Tesla, 40-річний Джошуа Браун, зіткнувся на шосе з вантажівкою, що виконувала перед ним поворот. Машина Брауна на повному ходу врізалася у бік причепа вантажівки; нижня частина автомобіля проїхала під причеп, верхню від сили зіткнення зірвало. Браун загинув на місці.

62-річний водій хури не постраждав. Ні водій, ні автопілот не помітили вантажівку. Як пояснюється в прес-релізі Tesla, білий причеп погано виділявся на тлі денного неба. Те, що він розташовувався на дорозі перпендикулярно руху автомобіля, ускладнило ситуацію. Засновник Tesla Ілон Маск написав в Twitter, що через розташування і висоту причепа радар машини міг прийняти його за знак, що висить над дорогою, - автопілот навчений ігнорувати такі знаки, інакше Tesla сповільнювалися б кожного разу при наближенні до них.

Якби вантажівка знаходилася паралельно розмітці, автопілот зареєстрував би перешкоду і спробував би його об'їхати. Навіть у разі зіткнення в такій ситуації водій був би захищений системами безпеки, запевняє Tesla.

Американська влада після цієї ДТП збирається перевірити в ході розслідування 25 тисяч Model S.

Схожі новини