Передплата 2024 «Добрий господар»

ООН: "В Україні 1,7 мільйона вимушених переселенців, переважно літні люди"

  • 01.07.2016, 18:04
  • 1 083

За даними агентства ООН у справах біженців (UNHCR), наразі в Україні зареєстровано понад 1,7 мільйона вимушених переселенців, це переважно люди літнього віку.

«Наразі зареєстровано понад 1,7 мільйона внутрішньо переміщених осіб, переважно — це люди літнього віку. Багато з них втратили все і потребують допомоги. Уряд має забезпечити їхній захист і гарантувати безперешкодний доступ до соціальної допомоги і дотримання прав», — сказав старший радник з питань захисту, Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) Девід Карп, передає Радіо Свобода.

Як зазначили на спільній прес-конференції з представником UNHCR дніпровські правозахисники, серед головних проблем внутрішньо переміщених осіб в Україні залишаються проблеми з нарахуванням державних виплат.

За словами керівника дніпровського офісу проекту «Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам» Сергія Чаговця, упродовж останніх місяців перевірки переселенців для декого з них обернулися припиненням соцвиплат і пенсій.

Як пояснив правник, 8 червня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №637 — це рішення створило підстави для додаткових перевірок внутрішньо переміщених осіб, спеціально створені робочі групи мають право перевіряти переселенців за місцем реєстрації, а також оцінювати матеріально-побутові умови та складати акт, на підставі якого потім буде виноситися рішення про призначення соціальної допомоги та пенсії.

За даними Мінсоцполітики, станом на 29 червня 2016 року в Україні зареєстровані 1 788 527 переселенці з Криму та частини Донбасу.

Схожі новини