Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шведського футболіста вилучили з поля за псування повітря

  • 01.07.2016, 19:27
  • 3 519

Шведський футболіст Адам Ліндін Люнгквіст вилучений з поля під час матчу резервних команд клубів "Ярна" і "Першаген", повідомляє The Guardian.

Офіційною причиною названо "навмисну провокацію" і "неспортивну поведінку", точніше - звуки, що видавав організм гравця.

Суддя зустрічі Дені Како, почувши звуки, показав йому жовту картку, що виявилася другою в поєдинку, а тому слідом рефері дістав і червону.

"У мене були проблеми зі шлунком, і я не міг стримати гази. Після цього отримав жовту картку, а потім і червону. Я був шокованим. Це найдивніша річ, з якою будь-коли стикався в футболі. Запитав у арбітра: "Хіба футболістам не дозволено зіпсувати повітря трохи?" Суддя відповів, що не можна. Я не розумію, можливо, він подумав, що я пукнув в руку, щоб потім кинути в нього? Але я не зробив цього", - говорить спортсмен.

Форвард суперників Крістофер Лінде прокоментував газеті незвичайний епізод: "Я стояв на пристойній відстані від Люнгквіста, але мені було чути цей звук голосно і ясно. Це найдивніше, що я коли-небудь бачив на полі, хоча граю в футбол з восьми років".

Рефері Дені Како підтвердив, що Люнгквіст отримав другу жовту картку за те, що зіпсував повітря.

"Я розцінив це як навмисну ​​провокацію відносно іншого гравця. Це було зроблено навмисно, мала місце неналежна поведінка", - сказав він.

Але вилучений футболіст не згоден з арбітром і запевняє, що не мав злого наміру.

"Для того, щоб провокувати іншу людину за допомогою пукання, потрібно бути несповна розуму або ненормальним. Це нонсенс - я просто зіпсував повітря і отримав червону картку! Я обговорював ситуацію з арбітром, був роздратований, але не було жодних поганих слів. Я просто назвав його блазнем", - каже Люнгквіст.

Рефері Дені Како згадав, що колись з подібними інцидентами йому доводилося стикатися.

"Одного разу гравець помочився поруч із полем. Я показав йому жовту картку", - сказав він.

Схожі новини