Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стали відомі деталі бою поблизу Луганського, в якому загинув Василь Сліпак

  • 01.07.2016, 16:52
  • 1 764

У бою поблизу Луганського на Дебальцевському напрямку 29 червня було знищено 20 бойовиків 7-ї бригади псевдореспубліки «ЛНР» разом з російським лейтенантом Айратом Калімулліним, шестеро найманців взяті в полон.

Про це розповів журналіст Юрій Бутусов, передає Zaxid.net.

«29 червня українські війська були змушені у відповідь на постійні масовані обстріли наших позицій нанести два коротких удари по передових позиціях 7-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «ЛНР» з складу окупаційної армії РФ на Донбасі. На цих невеликих висотках противник зосередив автоматичні гранатомети і великокаліберні кулемети, які здійснювали постійні обстріли наших позицій, там же розташовувалися коригувальники противника, що керували артилерійським вогнем», - написав Бутусов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, позиції тут займали підрозділи 54-ї механізованої бригади, 25-го мотопіхотного батальйону Київська Русь, а також розвідувальний підрозділ зі складу добровольчого корпусу Правий сектор.

«Саме в 7-й Слов'янській мотострілецькій бригаді командував взводом відомий російський нацист, «лейтенант ЛНР» Антон Раєвський», - додав Бутусов.

Як зазначає журналіст, 28 червня під прикриттям обстрілів з висот кілька груп піхоти супротивника зайняло нейтральну зону розмежування, небезпечно зблизилися з українськими позиціями і вели снайперський вогонь.

«Вранці 29 червня дві зведених групи українських воїнів зайшли на нейтральну смугу для здійснення описка снайперів противника. Ворог виявив їх переміщення, і відкрив вогонь з однієї з панівних висот», - розповів він.

За словами журналіста, в бою на висоті був знищений командир опорного пункту, у якого знайшли документи на ім'я командира взводу 7-ї мотострілецької бригади лейтенанта Калімулліна Айрата Натіковича, громадянина РФ з Татарстану.

Після загибелі командира бойовики почали відхід, а російська важка артилерія відкрила вогонь по висоті й накрила свої власні позиції.

«Українські воїни зайняли опорний пункт противника, незважаючи на артобстріл. За словами учасника бою, на висоті було знищено 20 бойовиків, 6 найманців було взято в полон. Наші підірвали боєприпаси, важкі гранатомети і кулемети, і повернулися на свої позиції. Російська артилерія продовжувала масовані обстріли своєї висоти і наших укріплень», - повідомив Бутусов.

«В цьому бою Україна втратила добровольця Правого сектора, артиста Василя Сліпака й піхотинця 25-го батальйону Київська Русь Анатолія Коваля, 1985 року народження. 10 українських воїнів отримали легкі поранення. В даний час обстановка на Дебальцевському напрямку залишається стабільною - противник продовжує обстріли», підсумував журналіст.

Схожі новини