Передплата 2024 ВЗ

Прокуратура звинуватила екс-керівників "Украгролізингу" в розтраті понад 114 млн грн

  • 01.07.2016, 14:26
  • 1 028

Микола та Василь Шпаки підозрюються за двома статтями Кримінального кодексу.

Сьогодні, 1 липня, прокурори антикорупційної прокуратури затвердили обвинувальний акт проти Миколи і Василя Шпаків, екс-керівників НАК «Украгролізинг», які завдали державі збитків на 114 млн грн. Про це на брифінгу розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Антикорупційний прокурор нагадав, що Василь Шпак протягом 2000-2002 року очолював НАК «Украгролізинг», був народним депутатом 4 скликання, членом комітету Ради з питань бюджету та мав вплив на розподіл бюджетних коштів, у тому числі на бюджетне фінансування НАК «Украгролізинг».

"Згідно зі злочинними умислом, розробленим Василем Шпаком, Украгролізинг, де директором на той час працював його син, Микола Шпак, повинен був укладати договори з підприємствами-виробниками сільськогосподарської продукції на поставку обладнання у значних обсягах за державні кошти. Такі операції мали бути фактично безтоварними. Микола Шпак як голова правління НАК, використовуючи службове становище, повинен був забезпечити укладання цих договорів, перерахування бюджетних коштів та приховування злочину. Згідно з висновком експерта від травня 2016 року, розмір матеріального збитку, завданого державі шляхом втрати активів, складає понад 114 млн грн", — розповів Холодницький.

За таких обставин, як зазначається, Василь і Микола Шпаки вчинили розтрату майна компанії в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб (ч.2 ст.27 та ч.5 ст.191 ККУ).

"У цьому провадженні накладено арешт на майно підозрюваних на суму близько 50 млн грн. Акт сьогодні був затверджений та скерований до суду для розгляду по суті", — повідомив прокурор.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини