Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підприємці розікрали ₴12 млн бюджетних коштів на фіктивній реабілітації бійців АТО

  • 01.07.2016, 13:54
  • 911

Співробітники Служби безпеки разом із прокуратурою викрили механізм розкрадання грошей, виділених на психологічну реабілітацію бійців АТО, повідомив прес-центр СБУ у п’ятницю, 1 липня.

Правоохоронці встановили, що комерційні структури з трьох регіонів України подавали завідомо неправдиві дані для участі в конкурсних торгах, які проводила Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО, при цьому про які саме регіони йдеться у повідомленні не уточнюється.

Підприємці, які перемагали у конкурсах, свідомо приховували інформацію про відсутність у них відповідних спеціалістів-психологів та умов для реабілітації бійців у санаторно-курортних закладах.

Спецслужба з’ясувала, що бійців просто розміщували у санаторіях, не надаючи жодних послуг з психологічної реабілітації, а у деяких випадках учасникам АТО пропонували гроші, щоб вони взагалі не селилися в лікувальних закладах.

За попередніми оцінками, протягом 2015-2016 років бізнесмени привласнили понад 12 мільйонів державних коштів. Відкрито кримінальні провадження, триває досудове слідство.

Схожі новини