Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розвідка Міноборони: "Росія випробовує на Донбасі сучасні артилерійські боєприпаси"

  • 01.07.2016, 12:33
  • 918

Йдеться, зокрема, про комплект керованого озброєння КМ-8 «Грань», призначений для знищення та ураження одиночних та групових цілей.

Командування ЗС РФ продовжує використовувати бойові дії на тимчасово окупованих територіях сходу України для випробування в бойових умовах сучасних артилерійських боєприпасів. Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони України.

«Підтверджено, що до мінометної батареї (розташована на території шахти ім.Ізотова у районі н.п.Горлівка) 1 мотострілецького батальйону 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) надійшов комплект керованого озброєння КМ-8 «Грань», призначений для знищення та ураження одиночних та групових цілей, у тому числі фортифікаційних споруд, першим пострілом, без додаткової пристрілки. Склад комплекту: 120-мм керована міна (довжина — 1200 мм, вага — 27 кг, вага бойової частини — 11,2 кг), обладнана лазерною головкою самонаведення 9Э430; комплекс засобів автоматизованого управління вогнем «Малахит», що складається з пульта управління командира і лазерного далекоміра-цілевказника з прицілом тепловізійного типу; засоби зв’язку», — йдеться у повідомленні.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини