Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Племінниця Василя Пісного стала заступником прокурора Львівщини

  • 01.07.2016, 11:39
  • 1 256

Заступником прокурора Львівської області призначено 33-річну Галину Борейко, яка до призначення на цю посаду працювала начальником відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області.

Наказ підписано 24 червня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Галина Борейко народилася 24 лютого 1983 року в селі Рясне (Яворівський район). У 2005 році закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю правознавство і відразу розпочала роботу в органах прокуратури на посаді помічника прокурора Шевченківського району міста Львова.

Галина Борейко є племінницею одіозного Василя Пісного, заступника начальника управління «К» Служби безпеки України. Певний час вона була офіційно прописана у Львові на вулиці Брюховицькій, 236. Сьогодні тут поруч розташовано два будинки. Один з них ще до осені 2014 року належав Ользі Костик, колишній дружині Василя Пісного. А другий будинок досі належить Ганні Борейко, сестрі Ольги Костик і матері новопризначеної Галини Борейко.

Саме тут мешкав і сам Василь Пісний, який вже давно був офіційно розлучений з Ольгою Костик. Газета «Інформатор» у грудні 2008 році навіть опублікувала фото Василя Пісного всередині цього будинку.

Василь Пісний, який зараз працює заступником керівника управління «К» СБУ, користується прихильністю теперішнього Генпрокурора України Юрія Луценка. Зокрема, Луценко неодноразово розповідав, що Пісний допомагав активістам під час Революції Гідності, називаючи його людиною, яка «від першого до останнього дня працювала на Майдані». Натомість активісти ці слова Луценка спростували.

До речі, рік тому, у липні 2015 року, Галина Борейко брала участь у конкурсі на посаду керівника Львівської місцевої прокуратури №2, юрисдикція якої розповсюджується на Залізничний та Шевченківський райони, проте провалила конкурс — серед 30 кандидатів відібрали 16 претендентів, а вона посіла 22 місце, набравши лише 98,33 бали, з яких 75 балів за знання законодавства та 23,33 бали за «загальні здібності». Для порівняння, найвищий результат становив 169 балів, з яких 99 балів за знання законодавства та 70 — «загальні здібності».

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини