Передплата 2024 «Добрий господар»

Доповідь США: "Терористи на Донбасі вербують дітей і використовують їх як живий щит"

  • 01.07.2016, 10:34
  • 991

Бойовики російсько-терористичних формувань вербують у свої лави неповнолітніх жителів окупованих територій, використовують їх як інформаторів, а також як «живий щит», йдеться в новому щорічному звіті Державного департаменту США щодо ситуації з торгівлею людьми у світі, пише DT.ua.

«Вербування дітей групами бойовиків відбувається на території, яка непідконтрольна центральному уряду, і де влада не здатна забезпечити заборону на використання дітей у збройному конфлікті. Проросійські сепаратисти також продовжують використовувати дітей як інформаторів і “живий щит”», — йдеться в документі, опублікованому 30 червня.

У Держдепі зазначили, що конфлікт на Донбасі змусив близько 2 мільйонів людей покинути свої будинки. Вимушених переселенців у доповіді називають «уразливими в плані потенційної експлуатації».

Також у звіті зазначається, що Україна є як джерелом ресурсу для торгівлі людьми, так і країною-транзитером. У Держдепі наголосили, що українська влада вживає заходів для викорінення торгівлі людьми та їх експлуатації, але цих заходів недостатньо.

Схожі новини