Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російську четвірку з академічної греблі відсторонили від Олімпіади-2016

  • 01.07.2016, 12:17
  • 807

Росіян замінять новозеландці.

Російську чоловіча парну четвірку в академічному веслуванні відсторонили від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро через вживання допінгу одного зі спортсменів. Про це в ніч на 1 липня повідомила Міжнародна федерація веслувального спорту (FISA).

Як наголошується в повідомленні FISA, допінгова проба весляра Сєргєя Фьодоровцева була взята 17 травня 2016 року у поза змагальний період Російським антидопінговим агентством. Вона дала позитивний результат на заборонену речовину триметазидин, включену в список WADA з 2014 року.

Російська четвірка виграла останню кваліфікаційну регату в Люцерні і отримала право брати участь в Іграх в Ріо. Тепер її замінить екіпаж з Нової Зеландії.

36-річний Сєргєй Фьодоровцев — заслужений майстер спорту Росії, олімпійський чемпіон 2004 року (четвірка парна), учасник Олімпіад 2008 і 2012 років.

Як повідомлялося, австралієць Джаред Таллент отримав золоту медаль Олімпіади 2012 року, що проходила в Лондоні, замість росіянина Сергія Кірдяпкіна, якого на початку року було позбавлено нагороди за використання допінгу.

Нагадаємо, Рада Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) визнала національні антидопінгові агентства шести країн, зокрема Росії та України, такими що не відповідають кодексу організації.

Джерело: Deutsche Welle